17 december 2018
Chalet te huur
Chalet
 
 
 
Chalet
In de omgeving Beziens waardigheden 9 oktober 2013
 

Thiérache, het gebied rond Oignies, is een waar genoegen voor iedereen die houdt van uitgestrekte bossen en ongerepte natuur. De uitlopers van de Ardennen bieden een prachtig schouwspel tijdens de uitgebreide wandelingen en fietstochten. Kenmerkend voor deze streek zijn ook de originele musea en een heuse stoomtrein die het hele zomerseizoen rijdt tussen Treignes en Mariembourg. In de winter zijn hier langlauf- en skipisten geopend.

Wist u dat het centrum van Europa '15 landen in deze gemeente ligt?

 

 

 

De Gemeente Viroinval wordt samengesteld uit 8 stadjes. De naam Viroinval (de valei van Viroin) 
is ontstaan na de fusie van de 8 volgende steden in 1977.

 

Le Mesnil Nismes Oignies Treignes Mazée Dourbes Vierves Olloy
Le Mesnil Nismes Oignies Treignes Mazée Dourbes Vierves Olloy

 

12a_Dinant_Rochefort.jpg

 

Dinant, geboorteplaats van Adolphe Sax, ligt midden in het groen in de Maasvallei, op een 20-tal km van de Franse grens. Het stadje wordt gedomineerd door de indrukwekkende citadel die zowel te voet als met een kabelbaan bereikbaar is. De top biedt een groots uitzicht op de 'Parel van de Maas'. 
Op 5 km ten zuiden van Dinant ligt het Park van Furfooz, waar u kunt wandelen langs voorhistorische spelonken en overblijfselen van een Romeins en Middeleeuws fort. Andere bezienswaardigheden zijn bv: de abdij van Leffe, 'La Merveilleuse' (één van de mooiste grotten van België), brouwerij 'Du Bocq' te Purnode (ca 11 km),…. Het pretpark Mont-Fat met ondergronds netwerk, rotstuinen en speelplein wordt druk bezocht door gezinnen. Sportievelingen kunnen de Lesse afvaren per kajak, ook een rondvaart op de Maas behoort tot de mogelijkheden. In Rochefort, ontdek je het Archeologisch Park van Malagne, een van de grootse Romeinse villa's van Noord-Gallië, de grot van Lorette-Rochefort of het Gravenkasteel, dat een prachtig uitzicht over de oude stad van Rochefort en de Famenne biedt.

 

meer informatie: website Dinant
meer informatie: 
website Rochefort

  
 

Petigny (12 km)

 

Les grottes de Neptune

 

Deze grotten bevinden zich in het dorpje Petigny op 12 km van Oignies-en-Thiérache. Het traject wordt afgelegd in een bootje. Doorheen het traject wordt gebruik gemaakt van leuke licht- en geluidseffecten.

Deze grotten hebben we zelf al bezocht en zijn zeker een bezoekje waard.

 

meer informatie: les grottes de Neptune

 

 

Toerisme Provincie Luxemburg

Toerisme Provincie Namen

Powered by Kurt Van de Walle